Mandel- & mangobars

Sällan hamnar det ”nyttiga godiset” på IF-plus. Därför är det extra kul när det gör det, om än så lite. Här är det den färska mangon som bidrar med sötma så att det inte behövs så mycket dadlar (eller russin) för att få bra smak och konsistens. Mandel- & mangobars Votes: 0 Betyg: 0 You: Betygsätt detta recept! Skriv ut […]

Read more

Valnötsbröd

Det här är en variant inspirerad av receptet Nöt- och nyponbröd. I mitt tycke är valnötsbrödet snäppet vassare, dvs godare! Nedre bilden visar deg av valnötsbröd uttryckt i brödformen innan gräddningen.  Valnötsbrödet får ett förhållandevis lågt IF-värde. Trots att valnötter innehåller massor med näring hamnar de på ett negativt IF-värde (ca -3 per valnötshalva) på grund av sin höga andel fleromättade […]

Read more

Laxbiffar – asiatiska med gurksallad

De här fiskbiffarna går löjligt snabbt att göra. Du kan byta ut laxen till annan fiskfilé om du vill, såsom torsk, sej och röding. Om du kör på lax rekommenderar jag ekologisk lax, mer om det nedan. Bilden visar en laxbiff med gurksallad och en sås på Oatley’s iFraiche med sweet chilisås.   Lax har tack vare sitt fina omega […]

Read more
1 2