Mandel- & mangobars

Sällan hamnar det ”nyttiga godiset” på IF-plus. Därför är det extra kul när det gör det, om än så lite. Här är det den färska mangon som bidrar med sötma så att det inte behövs så mycket dadlar (eller russin) för att få bra smak och konsistens. Mandel- & mangobars Votes: 0 Betyg: 0 You: Betygsätt detta recept! Skriv ut […]

Read more

Valnötsbröd

Det här är en variant inspirerad av receptet Nöt- och nyponbröd. I mitt tycke är valnötsbrödet snäppet vassare, dvs godare! Nedre bilden visar deg av valnötsbröd uttryckt i brödformen innan gräddningen.  Valnötsbrödet får ett förhållandevis lågt IF-värde. Trots att valnötter innehåller massor med näring hamnar de på ett negativt IF-värde (ca -3 per valnötshalva) på grund av sin höga andel fleromättade […]

Read more

Grönkålsallad med linser och aprikosdressing

Gott julrecept från ICA Buffé som passar bra hela året. Grönkålsallad med linser och aprikosdressing Votes: 0 Betyg: 0 You: Betygsätt detta recept! Skriv ut recept Enligt receptet ska aprikoserna till dressingen blötläggas i minst två timmar innan. Du kan snabba på processen genom att blötlägga dem i kokande vatten. Du kan även skippa blötläggningen, det funkar också :). Fast […]

Read more

Nöt- och nyponbröd

På de två nedersta bilderna är brödet gjort i matberedare så att nötter och frön har malts ner. Detta underlättar matsmältningen av brödet då första sönderdelningen är klar. Det går utmärkt att göra hela degen i matberedaren. Du börjar med att mala nötter och frön. Sen häller du i resten av ingredienserna och låter knivarna blanda ihop det hela till […]

Read more

Frasiga bollar

Dessa bollar är försvinnande goda. De är galet feta och därför väldans mättande. Även tonårssönerna gillar dem! De kan ätas råa eller stekta. Jag föredrar dem stekta men de är nästan lika goda råa.   Frasiga bollar Votes: 0 Betyg: 0 You: Betygsätt detta recept! Skriv ut recept IF-värde/portion:173 Portioner 4 portioner (5 bollar/portion) Portioner 4 portioner (5 bollar/portion) Frasiga […]

Read more
1 2