Apelsin- och morotsröra

Både morot, mandlar och olivolja har var för sig fina IF-värden och tillsammans blir det förstås toppen när de mixas ihop med apelsinskal i den här röran.

Med den höga andelen fett från olivoljan och mandlarna passar den också utmärkt till LCHF-aren.

Åtta morötter på ett plankbord
Apelsin- och morotsröra
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
IF-värde/portion:132
Portioner
4 portioner
Tillagningstid
10-15 min
Portioner
4 portioner
Tillagningstid
10-15 min
Åtta morötter på ett plankbord
Apelsin- och morotsröra
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
IF-värde/portion:132
Portioner
4 portioner
Tillagningstid
10-15 min
Portioner
4 portioner
Tillagningstid
10-15 min
Ingredienser
Portioner: portioner
Instruktioner
  1. Skala och skär morötterna i bitar. Koka dem mjuka i lite vatten. (Tips: mindre bitar kokar mjuka snabbare.)
  2. Häll av morötterna (drick gärna upp vattnet!), mixa dem släta med mandlar, apelsinskal och olivolja (i matberedare eller med handmixer). Tillsätt eventuellt mer olja om du tycker att röran är för fast.
  3. Smaka av med salt och peppar.
Näringsinfo per portion
Kalorier (kcal):186
Fett (g):18
Proteiner (g):3
Kolhydrater (g):5
Receptkälla:ica.se och tidningen Buffé nr 3, 2014

.

Dela det här receptet

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *