Chili Con Carne elr Chili Sin Carne med Sojafärs

Chili con carne är en rätt som du lätt slänger ihop med fåtalet ingredienser varav de flesta är lätta att ha i skafferiet hemma. Du som föredrar den vegetarisk använder samma recept men byter köttfärsen till sojafärs. I vår familj kör vi båda varianter för att matcha allas önskemål, därav bilder på Chili Con Carne och Chili Sin Carne med sojafärs nedan.

Chili Con Carne i närbild

Chili Con Carne

Chili Con Carne serverad på vit tallrik med en majskolv och gröna bönor

Chili Con Carne

Chili Sin Carne serverad på vit hjärtformad tallrik med halv majskolv och gröna bönor

Chili Sin Carne (veg)

Chili Sin Carne serverad på hjärtformad tallrik med halv majskolv och gröna bönor

Chili Sin Carne (veg)

 

Chili con carne serverad på vit tallrik i närbild
Chili Con Carne elr Chili Sin Carne med Sojafärs
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Färskvaror att köpa: KÖTTFÄRS, PAPRIKOR. Färskvaror som kan finnas hemma: GUL LÖK, VITLÖK. (Övriga ingredienser kan du ha i skafferiet.)
IF-värde/portion:195
Portioner
4 portioner
Tillagningstid
20 min
Portioner
4 portioner
Tillagningstid
20 min
Chili con carne serverad på vit tallrik i närbild
Chili Con Carne elr Chili Sin Carne med Sojafärs
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Färskvaror att köpa: KÖTTFÄRS, PAPRIKOR. Färskvaror som kan finnas hemma: GUL LÖK, VITLÖK. (Övriga ingredienser kan du ha i skafferiet.)
IF-värde/portion:195
Portioner
4 portioner
Tillagningstid
20 min
Portioner
4 portioner
Tillagningstid
20 min
Ingredienser
Portioner: portioner
Instruktioner
  1. Skala och hacka vitlök och gul lök. Fräs löken mjuk på medelvärme i oljan i en gryta eller stekpanna.
  2. Tillsätt köttfärsen, eller sojafärsen. Pressa ner köttfärsen med gaffel eller träslev i takt med att den bryns så att den förblir grynig och inte steks till klumpar.
  3. Skär paprikan i bitar. Tillsätt paprika och resten av ingredienserna ner till mejram. Låt koka ihop och puttra i några minuter.
  4. Smaka av med svartpeppar och eventuellt salt. Buljongen ger fin sälta och det är inte nödvändigt att salta ytterligare.
  5. Servera som det är, gärna tillsammans med en sallad eller något annat grönt. (Du kan även servera ris eller bröd till, men det är inte nödvändigt för att göra måltiden komplett och det drar ner IF-värdet.)
Näringsinfo per portion
Kalorier (kcal):600
Fett (g):25
Proteiner (g):54
Kolhydrater (g):42
Receptkälla:Tasteline.com (med liten modifiering av Cecilia på IFDtabell.se)

Näringsinfo angiven ovan avser Chili Con Carne med "köttfärs 90% (10% fett)".

Näringsinfo Chili Sin Carne, med sojafärs:

IF-värde 202, Kcal 536, Fett 18 g, Protein 35 g, Kolhydrater 64 g.

Dela det här receptet

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *