Chokladmousse med mandlar och havssalt

Avokado är en tacksam basingrediens i ”IF-köket”, men när sötsaker tillsätts hamnar ändå en avokadobaserad dessert lätt på minus. Den här chokladmoussen består av väl utvalda ingredienser för att få en smarrig dessert som håller sig på plussidan av IF-graderingen.

Choklasmousse med mandariner på tallrik

Choklasmousse med mandariner på tallrik
Chokladmousse med mandlar och havssalt
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
IF-värde/portion:12
Portioner
4 små skålar
Tillagningstid
10 min
Portioner
4 små skålar
Tillagningstid
10 min
Choklasmousse med mandariner på tallrik
Chokladmousse med mandlar och havssalt
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
IF-värde/portion:12
Portioner
4 små skålar
Tillagningstid
10 min
Portioner
4 små skålar
Tillagningstid
10 min
Ingredienser
Portioner: små skålar
Instruktioner
  1. Mixa alla ingredienser utom havssalt med handmixer eller matberedare. Justera mängden vatten om du vill ha den lösare eller fastare.
  2. Servera portionsvis.
  3. Strö havssalt över moussen. Du kan vara generös med havssaltet, tycker jag. Det tar fram smakerna på ett mycket fint sätt i moussen. Smaka själv och bedöm vad du tycker om.
  4. Serveras med fördel tillsammans med ett par physalis, valfria bär eller mandarinklyftor.
Näringsinfo per portion
Kalorier (kcal):170
Fett (g):12
Proteiner (g):4
Kolhydrater (g):18
Receptkälla:Cecilia på IFDtabell.se

.

Dela det här receptet

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *