Grön ärtsoppa med pepparrot och stenbitsrom

Lätt och snabblagad soppa på billiga ingredienser som ser lyxig ut, smakar gott och är en riktig booster! Fungerar bra som förrätt. Som huvudrätt kan en tallrik vara för lite – dubbla då portionen eller lägg till ett ägg, en sallad, en frukt, eller dyl. Om du vill ha den (ännu) festligare kan du laga den med bubbel istället för buljong.

Grön ärtsoppa med pepparrotsklick och stenbitsrom i tallrik

Grön ärtsoppa med pepparrotsklick och stenbitsrom i tallrik
Grön ärtsoppa med pepparrot och stenbitsrom
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
IF-värde/portion:438 (stenbitsrommen bidrar med det mesta av IF-värdet, den är viktig om du vill få ett högt IF-värde)
Portioner
1 tallrik
Tillagningstid
10 min
Portioner
1 tallrik
Tillagningstid
10 min
Grön ärtsoppa med pepparrotsklick och stenbitsrom i tallrik
Grön ärtsoppa med pepparrot och stenbitsrom
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
IF-värde/portion:438 (stenbitsrommen bidrar med det mesta av IF-värdet, den är viktig om du vill få ett högt IF-värde)
Portioner
1 tallrik
Tillagningstid
10 min
Portioner
1 tallrik
Tillagningstid
10 min
Ingredienser
Portioner: tallrik
Instruktioner
  1. Lägg de frysta ärtorna i en kastrull. Häll på kallt vatten så att de knappt täcks av vatten. Salta lätt. Koka upp ärtorna. Ta av från spisen. Häll på 1 dl kallt vatten. Låt stå i 5 min. Häll av vattnet. (Eller koka ärtorna mjuka enligt instruktionen på förpackningen.)
  2. Tillsätt buljong och grädde. Mixa med mixer till en slät soppa.
  3. Smaksätt med örtsalt och peppar. Servera med riven pepparrot och 1 msk stenbitsrom.
Näringsinfo per portion
Kalorier (kcal):191
Fett (g):6
Proteiner (g):12
Kolhydrater (g):23
Receptkälla:Cecilia på IFDtabell.se

.

Dela det här receptet

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *