Majsguacamole

Majs är ett sädesslag och inte en grönsak, trots att du hittar majskolvar bland grönsakerna i de flesta matbutiker. Majs är glutenfritt och stärkelserikt varför det är vanligt förekommande i glutenfri bakning.

Den höga andelen kolhydrater tillsammans med små mängder av vitaminer och mineraler ger majs ett negativt IF-värde på ca -50 för 100 g majskorn. Men det innebär inte nödvändigtvis att det är dåligt! Tillsammans med lök och vitlök lyfter den här majsguacamolen till fina IF-plusvärden.

Majsguacamole med tomat i dekorerad med en persiljekvist en beige skål med majsguacamole med en persiljekvist på toppen i närbild

Majsguacamolen passar utmärkt till flertalet rätter; till exempel laxtacos, som tillbehör till det du har grillat, till snacksbordet som dippsås – det är bara din fantasi och smak som sätter gränsen för till vad du vill servera din majsguaco. Du kan välja att göra den med tomater i (vä/övre bild) eller utan (hö/undre bild), eller med någon helt annan spännande grönsak, krydda, nötter eller frön… Våga testa!

en beige skål med majsguacamole med en persiljekvist på toppen i närbild
Majsguacamole
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Använd med fördel frysta majskorn. Om du inte har gräddfil hemma kan du prova dig fram med en skvätt mjölk eller grädde. Majsguacamolen brukar uppskattas lika mycket av barn som vuxna.
IF-värde/portion:106
Portioner
4 portioner
Tillagningstid
10 min
Portioner
4 portioner
Tillagningstid
10 min
en beige skål med majsguacamole med en persiljekvist på toppen i närbild
Majsguacamole
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Använd med fördel frysta majskorn. Om du inte har gräddfil hemma kan du prova dig fram med en skvätt mjölk eller grädde. Majsguacamolen brukar uppskattas lika mycket av barn som vuxna.
IF-värde/portion:106
Portioner
4 portioner
Tillagningstid
10 min
Portioner
4 portioner
Tillagningstid
10 min
Ingredienser
Portioner: portioner
Instruktioner
  1. Skala och hacka lök och vitlök. Bryn majs, lök och vitlök i oljan i en kastrull eller stekpanna. (Häll av spadet först om du använder burkmajs.)
  2. Mixa majs, lök och vitlök med gräddfil (eller iOatly fraiche) till en röra.
  3. Smaksätt med salt och peppar.
  4. Tärna tomaterna och blanda i majsguacamolen (om du väljer att ha med tomaterna).
  5. Servera till exempel med laxfilé och grön sparris i hårda tacoskal. Eller till det du valt att lägga på grillen. Eller som dippsås.
Näringsinfo per portion
Kalorier (kcal):142
Fett (g):11
Proteiner (g):2
Kolhydrater (g):11
Receptkälla:ica.se (eller snarare ett reklamutskick från Ica där de hänvisar till ica.se)

.

Dela det här receptet

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *