Majsguacamole
Använd med fördel frysta majskorn. Om du inte har gräddfil hemma kan du prova dig fram med en skvätt mjölk eller grädde. Majsguacamolen brukar uppskattas lika mycket av barn som vuxna.
IF-värde/portion:106
Portioner
4portioner
Tillagningstid
10min
Portioner
4portioner
Tillagningstid
10min
Ingredienser
Instruktioner
  1. Skala och hacka lök och vitlök. Bryn majs, lök och vitlök i oljan i en kastrull eller stekpanna. (Häll av spadet först om du använder burkmajs.)
  2. Mixa majs, lök och vitlök med gräddfil (eller iOatly fraiche) till en röra.
  3. Smaksätt med salt och peppar.
  4. Tärna tomaterna och blanda i majsguacamolen (om du väljer att ha med tomaterna).
  5. Servera till exempel med laxfilé och grön sparris i hårda tacoskal. Eller till det du valt att lägga på grillen. Eller som dippsås.
Näringsvärde per portion
Kalorier (kcal):142
Fett (g):11
Proteiner (g):2
Kolhydrater (g):11
Receptkälla:ica.se (eller snarare ett reklamutskick från Ica där de hänvisar till ica.se)
Ett gott och nyttigt recept hämtat från IFDtabell.se. Enjoy!

.