Panna med tre ägg i tomatsås

Marockanska ägg

Den här rätten betecknas som en frukost men jag tycker att den passar precis lika bra till middag. Vi intog den med bönor och sallad. Sonen kompletterade även med lite ris.

Panna med tre ägg i tomatsås

Marockanska ägg

Skriv ut
Välj antal:2 personer
Tillagningstid: 15 minuter
IF-värde/portion: 33

Ingredienser

  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 msk olivolja
  • 1 st rödlök
  • 1 tsk spiskumminfrön eller mald spiskummin
  • 0,5 tsk chilipulver
  • 0,5 tsk chiliflingor eller dubbel mängd av endast chilipulver
  • 1 tetra krossade tomater
  • 1 tsk salt
  • 4 st ägg eller 1 st ägg per person
  • 1 näve koriander, färsk

Instruktioner

  • Skala och hacka rödlök och vitlök. Fräs först vitlöken i olivoljan i ca 20 sekunder. Tillsätt rödlöken och stek i ca 3 min tills den är glansig.
    Rödlök och vitlök som fräser i en panna
  • Rör ner spiskummin, chilipulver, chiliflingor (eller bara chilipulver) och stek i ytterligare 1 minut.
  • Rör ner tomater och salt. Låt koka ihop i 3 minuter.
  • Gör gropar i tomatsåsen och knäck ett ägg i varje grop. Lägg på lock över pannan. Låt stå tills äggen är tillagade enligt dina önskemål.
    Panna med tre ägg i tomatsås
  • Strö över färsk koriander och servera direkt med en klick yoghurt och andra valfria tillbehör såsom sallad eller bönor. Bröd och ris passar också bra till, men mängden av dessa bör begränsas för att bibehålla ett positivt IF-värde på måltiden.

Anteckningar

Den primärt angivna näringsinfon avser 2 ägg per portion. IF-värdet blir högre med ett ägg per person. Näringsinfo med ett ägg per person:
IF: 117, Kcal 230, Fett (g) 13, Protein (g) 11, Kolhydrat (g) 20
 

Näringsinfo per portion

Kalorier (kcal): 310
Fett (g): 19
Protein (g): 18
Kolhydrater (g): 20
Receptkälla: Boken "Frukost" av Fern Green, från SvD 2016-09-02

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentar




Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.