Nudlar & gröna bönor med stark citrondressing

Det här är smakrik cross-over-rätt på asiatiska risnudlar med en pikant citrondressing på rapsolja.

risnudlar på en grön tallrik i närbild
Nudlar & gröna bönor med stark citrondressing
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Du kan välja att äta den här rätten ljummen eller kall. Det gör den till en vinnare i matsäcken också!
IF-värde/portion:33
Portioner
4 portioner
Tillagningstid
15 min
Portioner
4 portioner
Tillagningstid
15 min
risnudlar på en grön tallrik i närbild
Nudlar & gröna bönor med stark citrondressing
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Du kan välja att äta den här rätten ljummen eller kall. Det gör den till en vinnare i matsäcken också!
IF-värde/portion:33
Portioner
4 portioner
Tillagningstid
15 min
Portioner
4 portioner
Tillagningstid
15 min
Ingredienser
Dressing
Portioner: portioner
Instruktioner
  1. Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Skölj dem i kallt vatten om du vill ha rätten kall.
  2. Koka haricot verts (alt. bondbönor eller edamame) och ärtor enligt respektive instruktion på förpackningarna.
  3. Blanda nudlar, haricot verts (alt. bönor) och ärtor i en skål med hälften av den skivade salladslöken och hälften av de lättrostade sesamfröna.
Dressing
  1. Blanda alla ingredienserna till dressingen och ringla den över nudlarna. Strö över resten av salladslöken och sesamfröna och servera.
Näringsinfo per portion
Kalorier (kcal):620
Fett (g):38
Proteiner (g):9
Kolhydrater (g):62
Receptkälla:SvD 3/6-2016 från boken "Herr Wilkinsons perfekta sallader" med liten modifiering av Cecilia

Näringsinfo är beräknat med haricot verts och risnudlar.

Dela det här receptet

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *