korvgryta i svart järngryta med en sked i

Röd linsgryta med korv

Det här receptet kommer från Karin Ihre Bergqvist som har skrivit boken ”På en låga – kokbok för uteätare”. Innebär att det passar extra bra när du vill laga mat i båten eller på vandringsturen 🙂

Bilden är fotograferad från bilden i tidningen Utemagasinet nr 11, 2016 sid 18.

korvgryta i svart järngryta med en sked i

Röd linsgryta med korv

Receptet kan varieras med olika korvar och kompletteras med till exempel färsk tomat och paprika.
Skriv ut
Välj antal:2 personer
Tillagningstid: 15 minuter
IF-värde/portion: 94

Ingredienser

  • 1 st morot (stor)
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 dl röda linser, torkade
  • 1 st hönsbuljongtärning
  • 6 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 2 stjälkar vårlök
  • 1 nypa röd torkad chili
  • 2 st starka korvar t ex chorizo

Instruktioner

  • Skala och skär moroten i bitar. Skala och skiva vitlöken.
  • Koka linser, vitlök och morötter i 6 dl vatten med hönsbuljongtärning, chili och salt i cirka 5 minuter tills linserna blivit mjuka.
  • Skiva korven. Lägg i grytan och koka upp.
  • Strö över vårlök och servera.

Anteckningar

Receptet är beräknat utan korven. Korv ligger uppskattningsvis ofta på ett neutralt IF-värde. Välj en variant med så mycket rent kött och så få tillsatser som möjligt.

Näringsinfo per portion

Kalorier (kcal): 307 (notera att korven inte är medräknad)
Fett (g): 1 (notera att korven inte är medräknad)
Protein (g): 20 (notera att korven inte är medräknad)
Kolhydrater (g): 56 (notera att korven inte är medräknad)
Receptkälla: Karin Ihre Bergkvist i tidningen Utemagasinet nr 11, 2016

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentar




Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.