Röd linsgryta med korv

Det här receptet kommer från Karin Ihre Bergqvist som har skrivit boken ”På en låga – kokbok för uteätare”. Innebär att det passar extra bra när du vill laga mat i båten eller på vandringsturen 🙂

Bilden är fotograferad från bilden i tidningen Utemagasinet nr 11, 2016 sid 18.

korvgryta i svart järngryta med en sked i
Röd linsgryta med korv
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Receptet kan varieras med olika korvar och kompletteras med till exempel färsk tomat och paprika.
IF-värde/portion:94
Portioner
2 personer
Tillagningstid
15-20 min
Portioner
2 personer
Tillagningstid
15-20 min
korvgryta i svart järngryta med en sked i
Röd linsgryta med korv
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Receptet kan varieras med olika korvar och kompletteras med till exempel färsk tomat och paprika.
IF-värde/portion:94
Portioner
2 personer
Tillagningstid
15-20 min
Portioner
2 personer
Tillagningstid
15-20 min
Ingredienser
Portioner: personer
Instruktioner
  1. Skala och skär moroten i bitar. Skala och skiva vitlöken.
  2. Koka linser, vitlök och morötter i 6 dl vatten med hönsbuljongtärning, chili och salt i cirka 5 minuter tills linserna blivit mjuka.
  3. Skiva korven. Lägg i grytan och koka upp.
  4. Strö över vårlök och servera.
Näringsinfo per portion
Kalorier (kcal):307 (notera att korven inte är medräknad)
Fett (g):1 (notera att korven inte är medräknad)
Proteiner (g):20 (notera att korven inte är medräknad)
Kolhydrater (g):56 (notera att korven inte är medräknad)
Receptkälla:Karin Ihre Bergkvist i tidningen Utemagasinet nr 11, 2016

Receptet är beräknat utan korven. Korv ligger uppskattningsvis ofta på ett neutralt IF-värde. Välj en variant med så mycket rent kött och så få tillsatser som möjligt.

Dela det här receptet

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *