Vegetarisk gulasch

veg_gulasch_ica veg_gulasch_ica2

Vegetarisk gulasch enligt recept på ica.se med lite modifiering från vanlig potatis till sötpotatis. Den här gulaschen blir bara bättre när den får stå till sig över natten. Därför kan den med fördel göras dagen innan och sen bara värmas på när det är dags att äta – perfekt när du bjuder på enkel middag med goda vänner!

Vänster bild är tagen med iPhones magiska kromfilter som lyser upp alla matbilder :), och till höger en oredigerad bild tagen i all hast. Gott är det i alla fall!

veg gulasch i brun skål
Vegetarisk gulasch
Votes: 1
Betyg: 3
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
IF-värde/portion:87
Portioner
4 portioner
Tillagningstid
25 min
Portioner
4 portioner
Tillagningstid
25 min
veg gulasch i brun skål
Vegetarisk gulasch
Votes: 1
Betyg: 3
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
IF-värde/portion:87
Portioner
4 portioner
Tillagningstid
25 min
Portioner
4 portioner
Tillagningstid
25 min
Ingredienser
Portioner: portioner
Instruktioner
  1. Skala potatis, vitlök och lök. Skär potatisen i tärningar, hacka lök och vitlök. Dela och kärna ur paprikorna och skär i tärningar.
  2. Fräs alla grönsakerna på medelvärme i oljan i kastrull eller gjutjärnsgryta.
  3. Rör ner kryddor och tomatpuré. Tillsätt buljongpulver, vatten och krossade tomater. Låt koka 10-15 min under lock.
  4. Skölj bönorna i vatten, låt rinna av. Blanda ner dem i soppan. Smaka av med salt och peppar och låt koka upp.
  5. Servera med gräddfil eller valfritt alternativ som t ex sojayoghurt eller Oatly creme fraiche, samt rivet citronskal.
Näringsinfo per portion
Kalorier (kcal):250
Fett (g):5
Proteiner (g):9
Kolhydrater (g):47
Receptkälla:ica.se (med lite modifiering av Cecilia på IFDtabell.se)

.

Dela det här receptet

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *