Guacamole eller hummus – ibland är gränsen hårfin. Den här röran passar till en hel del. Ärtorna ger den en god sötma. Till matsäcken passar den också bra! Testa den med ett rågbröd, typ finska rallarhalvor. Ta då med guacamolen i en låda och bre brödet när det är dags att äta.
Ärtguacamole
Ingredienser
- 2 st avokado
- 5 dl gröna ärter 1 dl = 60 g, 5 dl = 300 g
- 1 msk gräddfil
- 2 msk olivolja
- 2 st vitlöksklyftor
- 5 stänk grön tabasco
- salt
Instruktioner
- Dela avokadorna, ta ur kärnan och gröp ur fruktköttet. Koka upp ärtorna (om de är frysta), ta av från spisen, häll på 1-2 dl kallt vatten och låt stå 5 min, häll av vattnet.
- Mixa eller mosa ärter, avokado, gräddfil och olivolja grovt.
- Riv ner vitlöken och rör om. Smaka av med salt och tabasco.
- Ät som tillbehör till vad du vill. Passar bland annat till fisk och stark korv.
Anteckningar
Näringsinfo per portion