Rostfri panna med vita bönor och spenat ihopfräst

Bönor och spenatfräs

Rostfri panna med vita bönor och spenat ihopfräst

Rostfri panna med vita bönor och spenat ihopfräst

Bön- & Spenatfräs

Allra bäst näringsvärde får du om du väljer att göra den här rätten med torkade bönor som du har kokat själv. Som alternativ till färsk spenat kan du använda fryst spenat, men då får rätten en annan karaktär. Du kan även pröva dig fram med grönkål istället för spenat.
Skriv ut
Välj antal:4 portioner
Tillagningstid: 10 minuter
IF-värde/portion: 78

Ingredienser

  • 250 g babyspenat, färsk
  • 2 burkar vita bönor (ca 400 g/burk) valfri sort: cannellini, stora vita, små vita
  • 1 st gul lök
  • 1 msk smör
  • salt och svartpeppar

Instruktioner

  • Skala och strimla löken. Stek den mjuk i smör, utan att den tar färg.
  • Skölj bönorna i durkslag så att de inte skummar. Blanda ner bönorna i stekpannan och stek under omrörning i ca 2 min.
  • Blanda ner den sköljda spenaten. Krydda med salt och svartpeppar. Låt steka ihop i ca 1 min.
  • Servera som tillbehör. Passar bra med fisk. Det blir fint att servera Bön- & Spenatfräsen som en botten på tallriken och därpå lägga en bit fisk, quorn, tofu eller kycklingfilé.

Anteckningar

Angivet näringsvärde är beräknat på Bön- & Spenatfräs som ensamrätt.
 

Näringsinfo per portion

Kalorier (kcal): 190
Fett (g): 3
Protein (g): 10
Kolhydrater (g): 31
Receptkälla: Boken "Köp hem fem" utgiven av tidningen "Allt om mat" (sid 150)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentar




Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.