Bön- & Spenatfräs
Allra bäst näringsvärde får du om du väljer att göra den här rätten med torkade bönor som du har kokat själv. Som alternativ till färsk spenat kan du använda fryst spenat, men då får rätten en annan karaktär. Du kan även pröva dig fram med grönkål istället för spenat.
Skriv ut
Ingredienser
- 250 g babyspenat, färsk
- 2 burkar vita bönor (ca 400 g/burk) valfri sort: cannellini, stora vita, små vita
- 1 st gul lök
- 1 msk smör
- salt och svartpeppar
Instruktioner
- Skala och strimla löken. Stek den mjuk i smör, utan att den tar färg.
- Skölj bönorna i durkslag så att de inte skummar. Blanda ner bönorna i stekpannan och stek under omrörning i ca 2 min.
- Blanda ner den sköljda spenaten. Krydda med salt och svartpeppar. Låt steka ihop i ca 1 min.
- Servera som tillbehör. Passar bra med fisk. Det blir fint att servera Bön- & Spenatfräsen som en botten på tallriken och därpå lägga en bit fisk, quorn, tofu eller kycklingfilé.
Anteckningar
Angivet näringsvärde är beräknat på Bön- & Spenatfräs som ensamrätt.
Näringsinfo per portion
Kalorier (kcal): 190
Fett (g): 3
Protein (g): 10
Kolhydrater (g): 31
Receptkälla: Boken "Köp hem fem" utgiven av tidningen "Allt om mat" (sid 150)