Receptet ger en plåt med ganska tjocka bröd, eller två plåtar med tunnare bröd. IF-värdet är beräknat på att det blir 20 bitar totalt, oavsett om du fördelar det på en eller två plåtar.
Fröbröd
Ingredienser
- 2 dl linfrön
- 2 dl solrosfrön
- 2 dl pumpafrön
- 2 dl sesamfrön
- 1 tsk salt
- 1 msk kokosolja raw extra virgin
- 3 st ägg
Instruktioner
- Rör ihop alla fröer och salt i en skål eller matberedare. Mixa i matberedaren om du vill få fröerna lite bearbetade och mer lättsmälta (detta är valfritt, du kan även välja att blanda ihop allt utan att mixa).
- Blanda ägg och kokosolja med fröblandningen. Rör ordentligt.
- Fördela massan jämnt på bakplåtspapper över bakplåt/ar.
- Grädda i 160° C i cirka 30 minuter. Låt svalna. Dela i rutor.
- Förvara i burk med lock. Lägg burken i frysen om du vill att det ska hålla länge.
Anteckningar
Näringsinfo per portion
Ursäkta en okunnigs fråga. Linfröna ligger på plussidan. Solrosfrön, pumpakärnor, sesamfrön, kokosolja och ägg ligger alla på minussidan. Hur i hela friden kan slutresultatet hamna på plussidan?
Tack för frågan, den är högst relevant! Receptet är uträknat på hela linfrön och solroskärnor raw som båda har plusvärden. Men det räcker inte för att täcka upp för det minus som övriga ingredienser summerar till. Det kan vara så att kombinationen med de olika ingredienserna gör att värdet åker upp, men jag ska kolla detta med IF Tracker och Reinagel. Återkommer 🙂 Cecilia
Hej igen! Nu har jag kontrollerat detta recept med IF Tracker och där bekräftar de att det är kombinationen av ingredienserna i receptet som ger detta oväntade positiva IFD-värde/”IF Rate”. För ordningens skulle kopierar jag in svaret nedan:
”Yes, the Tracker calculates recipes based on the combined nutrients and this sometimes (but not very often) ends up being quite different than the sum of the individual ingredients. For example the rating takes into account the ratio of omega 6 to omega 3 fats. In your recipe, the combined ratio is much better than the ratio of most of the individual foods.”