Gott julrecept från ICA Buffé som passar bra hela året.
Grönkålsallad med linser och aprikosdressing
Enligt receptet ska aprikoserna till dressingen blötläggas i minst två timmar innan. Du kan snabba på processen genom att blötlägga dem i kokande vatten. Du kan även skippa blötläggningen, det funkar också :). Fast godast blir det när aprikoserna fått mjuka upp sig lite först!
Skriv ut
Ingredienser
Grönkålsallad
- 1,5 dl gula eller röda linser angiven mängd avser torra linser
- 200 g grönkål eller svartkål
- 0,5 dl solrosfrön
- 1 dl aprikoser, torkade
Aprikosdressing
- 1 dl aprikoser, torkade
- 1 msk vinäger äppelcider eller balsam
- 2 msk citronjuice, färskpressad
- 1 dl olivolja
- 1 krm salt
- 1 krm svartpeppar
Instruktioner
Förberedelse
- Blötlägg aprikoserna till dressingen minst 2 timmar före tillagningen.
Grönkålsallad
- Koka linserna mjuka enligt instruktioner på förpackningen (ca 10 min för röda linser, ca 20 min för gula linser).
- Skär bort grova stammar från kålen om den har det. Strimla kålen. Koka kålen mjuk i lite vatten i några minuter om du vill (jag föredrar det). Den kan även ätas rå.
- Strimla de torra aprikoserna till salladen. Lägg undan några strimlor för dekoration, använd resten i salladen.
- Lägg samtliga salladsingredienser på fat eller i en skål.
Aprikosdressing
- Häll av vattnet från aprikoserna.
- Mixa samtliga ingredienser till dressingen med en stavmixer.
Lägg ihop allt
- Häll dressingen över salladen. Rör ihop det hela. Toppa med solrosfrön och några sparade strimlor torkade aprikoser.
Anteckningar
Näringsinfo beräknad på kokt grönkål.
Näringsinfo per portion
Kalorier (kcal): 261
Fett (g): 18
Protein (g): 6
Kolhydrater (g): 21
Receptkälla: ICA Buffé nr 12, 2014