Grönkålsfrittata

En frittata boostad med grönsaker som du gör i ugnen. Se bara till att du använder en panna som tål ugnsvärmen (även handtaget!). 

Receptet kommer från MatHems tidning nr 1-2020 och ursprungsfotografen av rätten är Nurlan Emir. 

Grönkålsfrittata

Skriv ut
Välj antal:2 portioner
Tillagningstid: 15 minuter
Passiv tid: 30 minuter
IF-värde/portion: 73

Ingredienser

  • 0,5 st gul lök
  • 200 g potatis kokt
  • 250 g broccoli färsk
  • 100 g grönkål färsk
  • 4 st ägg
  • 1 dl havremjölk
  • 0,5 msk grönsaksbuljong pulver
  • 30 g parmesanost
  • 0,5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar

Instruktioner

  • Värm ugnen till 200° C.
  • Skala och finhacka lök. Skiva den kokta potatisen. Dela broccolin i mindre buketter. Skölj grönkålen, dela i mindre bitar om den är i hela blad.
  • Lägg alla grönsaker i en värmetålig gjutjärnspanna eller ugnsfast form.
  • Vispa ihop äggen med havremjölk, grönsaksbuljong, riven parmesanost, salt och peppar i en skål. Häll blandningen över grönsakerna.
  • Ställ in i ugnen och låt grädda i ca 20-30 min tills äggstanningen stelnat.

Näringsinfo per portion

Kalorier (kcal): 360
Fett (g): 15
Protein (g): 26
Kolhydrater (g): 33
Receptkälla: Mari Bergman på MatHem

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentar




Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.