Hasselnötsbröd

Hasselnötsbröd på tallrik

Boken Friendly Food av Hanna Göransson har många spännande recept på mat utan gluten, socker och mjölk. Nu är dessvärre inte all gluten- och laktosfri mat boostande by default så jag har gjort några modifieringar för att få upp IF-värdet på plussidan. Men det är helt okej att baka detta recept enligt Hannas original på sid 24 i boken och ta det lilla minusvärde som blir på IF, om du vill. Det är ju totalen som bör blir minst +50 per dag 🙂

Det jag verkligen gillar med Hanna Göranssons bok “Friendly Food” är att hon anger massor av alternativ till ingredienserna. Om du inte har ett mjöl hemma är det bara att testa med ett annat, fantasin och innehållet i skafferiet sätter gränserna.

Hasselnötsbröd på tallrik

Hasselnötsbröd på tallrik

Hasselnötsbröd

Skriv ut
Välj antal:10 skivor
Tillagningstid: 10 minuter
IF-värde/portion: 21

Ingredienser

  • 1 dl hasselnötsmjöl
  • 1 dl grahamsmjöl eller glutenfritt annat mjöl som teff, quinoa, sesam, hirs (men sämre IFD då)
  • 0,75 msk fiberhusk krossat psylliumfrö
  • 1 msk bakpulver
  • 1 dl linfrön, krossade
  • 1 krm örtsalt
  • 2 dl äggvita eller 2 ägg (men sämre IFD då)
  • 1 dl valfri mjölk 2 dl om du väljer ägg istället
  • 1 msk rapsolja eller kokosolja (men sämre IFD då)

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200º C.
  • Blanda alla torra ingredienser i en skål.
  • Häll i ägg, mjölk och olja. Blanda väl.
  • Grädda 50-60 min i mitten av ugnen. Låt svalna på galler innan servering.

Anteckningar

Näringsinfo är beräknad på att det blir 10 st bitar på en limpa, samt på ingredienserna ovan med grahamsmjöl, äggvitor, sojamjölk och rapsolja.

Näringsinfo per portion

Kalorier (kcal): 102
Fett (g): 7
Protein (g): 5
Kolhydrater (g): 7
Receptkälla: Hanna Göransson från boken "Friendly Food" sid 24 med lite modifiering av Cecilia på IFDtabell.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentar




fyra + åtta =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.