Havre- & mandelscones

Bröd och bakverk hamnar oftast på IF-minus pga att det innehåller mycket kolhydrater. Ett trick är att ha i nötter och/eller en bra olja, t ex raps- eller olivolja som vi har i de här sconesen.

Havre- & mandelscones

Två bullar är lagom till en person som "smörgåsfrukost".
Skriv ut
Välj antal:4 bullar
Tillagningstid: 25 minuter
IF-värde/portion: 52

Ingredienser

  • 1 dl havregryn
  • 1 dl mandel
  • 0,5 dl havrekli
  • 0,5 dl rårismjöl
  • 1 tsk psylliumhusk
  • 0,5 tsk salt
  • kardemumma, kanel efter egen smak
  • 1 dl mandel- eller havremjölk
  • 0,5 dl rapsolja
  • 1 st ägg

Instruktioner

  • Blanda alla torra ingredienser.
  • Blanda i mjölk, rapsolja och ägg. Låt svälla i 5 min.
  • Forma bullar, platta till dem om du vill. Lägg på plåt med bakplåtspapper.
  • Grädda i 200° ugnsvärme ca 15 min.

Anteckningar

.

Näringsinfo per portion

Kalorier (kcal): 270
Fett (g): 22
Protein (g): 7
Kolhydrater (g): 15
Receptkälla: Cecilia på IFDtabell.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

10 + fjorton =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.