Valnötsbröd

Det här är en variant inspirerad av receptet Nöt- och nyponbröd. I mitt tycke är valnötsbrödet snäppet vassare, dvs godare! Nedre bilden visar deg av valnötsbröd uttryckt i brödformen innan gräddningen.  Valnötsbrödet får ett förhållandevis lågt IF-värde. Trots att valnötter innehåller massor med näring hamnar de på ett negativt IF-värde (ca -3 per valnötshalva) på grund av sin höga andel fleromättade […]

Read more

Grönkålsallad med linser och aprikosdressing

Gott julrecept från ICA Buffé som passar bra hela året. Grönkålsallad med linser och aprikosdressing Votes: 0 Betyg: 0 You: Betygsätt detta recept! Skriv ut recept Enligt receptet ska aprikoserna till dressingen blötläggas i minst två timmar innan. Du kan snabba på processen genom att blötlägga dem i kokande vatten. Du kan även skippa blötläggningen, det funkar också :). Fast […]

Read more

Nöt- och nyponbröd

På de två nedersta bilderna är brödet gjort i matberedare så att nötter och frön har malts ner. Detta underlättar matsmältningen av brödet då första sönderdelningen är klar. Det går utmärkt att göra hela degen i matberedaren. Du börjar med att mala nötter och frön. Sen häller du i resten av ingredienserna och låter knivarna blanda ihop det hela till […]

Read more