Mandelpannkakor

Mandelmjöl är bästa mjölvalet för att lyfta pannkakor, plättar och våfflor till IF-plusvärde. Dessa små tjocka pannkakor passar lika bra till frukost, som förrätt eller huvudrätt. Låt tillbehören avgöra hur du vill äta dem. Originalrecept och tillhörande bild ser du här. Mandelpannkakor Votes: 3 Betyg: 3 You: Betygsätt detta recept! Skriv ut recept 2 portioner ger cirka 8 st små […]

Read more

Tjocka plättar

Det är en konst att göra ett plättrecept “IF-vänligt”. Här är en variant som åtminstone håller plättarnas IF-värde på plussidan. Bärsylten drar ner värdet lite, men det får man stå ut med då den ändå är gjord på nyttiga råvaror.   På den andra bilden visas även zucchinisallad som du hittar recept på under egen rubrik här på IFDtabell.se. Tjocka […]

Read more

Hasselnötsbröd

Boken Friendly Food av Hanna Göransson har många spännande recept på mat utan gluten, socker och mjölk. Nu är dessvärre inte all gluten- och laktosfri mat boostande by default så jag har gjort några modifieringar för att få upp IF-värdet på plussidan. Men det är helt okej att baka detta recept enligt Hannas original på sid 24 i boken och ta […]

Read more