Valnötsbröd

Det här är en variant inspirerad av receptet Nöt- och nyponbröd. I mitt tycke är valnötsbrödet snäppet vassare, dvs godare! Nedre bilden visar deg av valnötsbröd uttryckt i brödformen innan gräddningen.  Valnötsbrödet får ett förhållandevis lågt IF-värde. Trots att valnötter innehåller massor med näring hamnar de på ett negativt IF-värde (ca -3 per valnötshalva) på grund av sin höga andel fleromättade […]

Read more

Nöt- och nyponbröd

På de två nedersta bilderna är brödet gjort i matberedare så att nötter och frön har malts ner. Detta underlättar matsmältningen av brödet då första sönderdelningen är klar. Det går utmärkt att göra hela degen i matberedaren. Du börjar med att mala nötter och frön. Sen häller du i resten av ingredienserna och låter knivarna blanda ihop det hela till […]

Read more

Tjocka plättar

Det är en konst att göra ett plättrecept “IF-vänligt”. Här är en variant som åtminstone håller plättarnas IF-värde på plussidan. Bärsylten drar ner värdet lite, men det får man stå ut med då den ändå är gjord på nyttiga råvaror.   På den andra bilden visas även zucchinisallad som du hittar recept på under egen rubrik här på IFDtabell.se. Tjocka […]

Read more

Frasiga bollar (veganska köttbullar)

Dessa bollar är försvinnande goda. De är galet feta och därför väldans mättande. Även tonårssönerna gillar dem! De kan ätas råa eller stekta. Jag föredrar dem stekta men de är nästan lika goda råa.   Frasiga bollar Votes: 0 Betyg: 0 You: Betygsätt detta recept! Skriv ut recept IF-värde/portion:173 Portioner 4 portioner (5 bollar/portion) Portioner 4 portioner (5 bollar/portion) Frasiga […]

Read more

Hasselnötsbröd

Boken Friendly Food av Hanna Göransson har många spännande recept på mat utan gluten, socker och mjölk. Nu är dessvärre inte all gluten- och laktosfri mat boostande by default så jag har gjort några modifieringar för att få upp IF-värdet på plussidan. Men det är helt okej att baka detta recept enligt Hannas original på sid 24 i boken och ta […]

Read more