Valnötsbröd

Det här är en variant inspirerad av receptet Nöt- och nyponbröd. I mitt tycke är valnötsbrödet snäppet vassare, dvs godare! Nedre bilden visar deg av valnötsbröd uttryckt i brödformen innan gräddningen.  Valnötsbrödet får ett förhållandevis lågt IF-värde. Trots att valnötter innehåller massor med näring hamnar de på ett negativt IF-värde (ca -3 per valnötshalva) på grund av sin höga andel fleromättade […]

Read more

Grötmix

En gröt på en mix av goda “grötingredienser” som får sitt IF-positiva värde tack vare toppningen med olja på slutet. Jag brukar blanda ihop en stor sats och sen ta 5 msk av satsen till en portion och 3 dl vätska. Gröten blir ganska rinnig och det går förstås bra att minska på mängden vätska om du vill ha den […]

Read more

Grönkålsallad med linser och aprikosdressing

Gott julrecept från ICA Buffé som passar bra hela året. Grönkålsallad med linser och aprikosdressing Votes: 0 Betyg: 0 You: Betygsätt detta recept! Skriv ut recept Enligt receptet ska aprikoserna till dressingen blötläggas i minst två timmar innan. Du kan snabba på processen genom att blötlägga dem i kokande vatten. Du kan även skippa blötläggningen, det funkar också :). Fast […]

Read more

Nöt- och nyponbröd

På de två nedersta bilderna är brödet gjort i matberedare så att nötter och frön har malts ner. Detta underlättar matsmältningen av brödet då första sönderdelningen är klar. Det går utmärkt att göra hela degen i matberedaren. Du börjar med att mala nötter och frön. Sen häller du i resten av ingredienserna och låter knivarna blanda ihop det hela till […]

Read more

Tjocka plättar

Det är en konst att göra ett plättrecept “IF-vänligt”. Här är en variant som åtminstone håller plättarnas IF-värde på plussidan. Bärsylten drar ner värdet lite, men det får man stå ut med då den ändå är gjord på nyttiga råvaror.   På den andra bilden visas även zucchinisallad som du hittar recept på under egen rubrik här på IFDtabell.se. Tjocka […]

Read more
1 2 3 4