Fröknäcke med mixade frön

Fröknäcke på mixade frön blir ännu godare och mer lättsmält för magen, MEN kom ihåg att låta linfröna få vara hela eftersom de börjar härskna så snart de krossas och då är de inte så nyttiga för oss längre. Med flingsalt på blir fröknäcket så gott att det kan ätas som snacks och såklart passar det bra som knäckebröd med allehanda tillbehör också!

Read more

Mandel- & mangobars

Sällan hamnar det “nyttiga godiset” på IF-plus. Därför är det extra kul när det gör det, om än så lite. Här är det den färska mangon som bidrar med sötma så att det inte behövs så mycket dadlar (eller russin) för att få bra smak och konsistens. Mandel- & mangobars Votes: 0 Betyg: 0 You: Betygsätt detta recept! Skriv ut […]

Read more

Valnötsbröd

Det här är en variant inspirerad av receptet Nöt- och nyponbröd. I mitt tycke är valnötsbrödet snäppet vassare, dvs godare! Nedre bilden visar deg av valnötsbröd uttryckt i brödformen innan gräddningen.  Valnötsbrödet får ett förhållandevis lågt IF-värde. Trots att valnötter innehåller massor med näring hamnar de på ett negativt IF-värde (ca -3 per valnötshalva) på grund av sin höga andel fleromättade […]

Read more

Grönkålsallad med linser och aprikosdressing

Gott julrecept från ICA Buffé som passar bra hela året. Grönkålsallad med linser och aprikosdressing Votes: 0 Betyg: 0 You: Betygsätt detta recept! Skriv ut recept Enligt receptet ska aprikoserna till dressingen blötläggas i minst två timmar innan. Du kan snabba på processen genom att blötlägga dem i kokande vatten. Du kan även skippa blötläggningen, det funkar också :). Fast […]

Read more

Nöt- och nyponbröd

På de två nedersta bilderna är brödet gjort i matberedare så att nötter och frön har malts ner. Detta underlättar matsmältningen av brödet då första sönderdelningen är klar. Det går utmärkt att göra hela degen i matberedaren. Du börjar med att mala nötter och frön. Sen häller du i resten av ingredienserna och låter knivarna blanda ihop det hela till […]

Read more
1 2