Valnötsbröd

Det här är en variant inspirerad av receptet Nöt- och nyponbröd. I mitt tycke är valnötsbrödet snäppet vassare, dvs godare! Nedre bilden visar deg av valnötsbröd uttryckt i brödformen innan gräddningen.  Valnötsbrödet får ett förhållandevis lågt IF-värde. Trots att valnötter innehåller massor med näring hamnar de på ett negativt IF-värde (ca -3 per valnötshalva) på grund av sin höga andel fleromättade […]

Read more

Sallad med honungsgrillade fikon, valnötter och parmesan

Ett recept publicerat i Svenska Dagbladet Resor & Mat 7 juni 2015 med hänvisning till Mattias Larssons bok “Grilla!”. I receptet ska fikonen grillas med honung, men du kan likväl äta dem färska som de är. Det angivna IF-värdet avser ingredienserna i receptet. Om du byter ut valnötterna till paranötter, hasselnötter, cashewnötter eller mandlar får du ett högre IF-värde. Valnötter […]

Read more