Nu uppdaterar vi receptformatet! Det kräver lite anpassning av nya mallen innan den ser ut, och visar all näringsinformation, såsom vi vill. Det här är första testreceptet i nya formatet. Det kommer nog uppdateras flera gånger innan den stora övergången sker och eftersom vi jobbar live kanske du kommer att märka det… 📝🙃☕️
IF-värdet är +167 för det här receptet. Övrig data är 390 kcal, 10 g fett, 17 g protein och 65 g kolhydrater.
Marockanska morötter med saffransbulgur och ”tofotta”
Ingredienser
- 500 g morötter
- 5 st vitlöksklyftor
- 1 tsk kanel malen
- 1 tsk ingefära malen
- 1 tsk paprikapulver
- 2 tsk kumminfrön
- 2 tsk koriander malen
- olivolja eller rapsolja
- 1 burk krossade tomater 1 burk = 400 g
- 2,5 dl vatten
- 1 burk kikärter avrunna
Smaka av grytan med:
- 2 msk mandelsmör
- agavesirap
- salt och svartpeppar
- färsk koriander eller bladpersilja garnering
Saffransbulgur
- 2 dl bulgur
- 0,5 g saffran
Tofotta
- 300 g silkestofu
- 0,5 st citron saft och skal
- salt
Instruktioner
- Koka upp vatten i en kastrull eller vattenkokare. Tillsätt salt.
- Skala morötterna och skär dem i tunna stavar, ca 5 cm långa. Skala vitlöksklyftorna. Koka morötterna och vitlöken i ca 7 min tills morötterna har mjuknat något, men har en kärna kvar. Låt dem ånga av.
- Koka bulgur med saffran enligt anvisning på förpackningen.
- Rosta kryddorna i en stor kastrull eller stekpanna i ca 2 min under omrörning tills det börjar dofta.
- Tillsätt olja, morötterna med vitlöken och fräs i 2 min till under omrörning.
- Tillsätt tomaterna, kikärterna och det varma vattnet. Låt koka ihop ca 10 min under lock.
- Smaka av med mandelsmör, agavesirap, salt och peppar.
Tofotta
- Lägg tofun i en skål med citronsaft och rivet citronskal. Vispa till en kräm med elvisp. Skrapa ned tofun från skålens kanter några gånger. Smaka av med salt.
Servering
- Servera grytan med saffransbulgur och tofotta och garnera med örter.
Anteckningar
Näringsinfo per portion