Ikväll hade jag lyckan att komma hem till nylagad mat vid dukat bord – vardagslyx en tisdag mitt arbetsveckan! Menyn bestod av ugnsstekt torsk, tomat- och rödlökssallad, risoni och den här supergoda röran som Micke svängde ihop i stekpannan bestående av spenat, purjolök och svarta oliver smaksatt med olivolja, smör och citron. Mums! Insåg snabbt att den här ligger nog fint till på IF-värderingen. En helt ostajlad bild och snabb uträkning av ett ungefärligt IF-värde blev så här:
Mickes goda spenat-purjo-oliv-röra!
Ingredienser
- 1 st purjolök
- 2 paket spenat, färsk 1 paket = 65 g
- 2 dl svarta oliver, urkärnade
- 1 msk smör
- 2 msk olivolja
- 0,5 st citron, färsk
Instruktioner
- Skär hela purjolöken i smala bitar. Stek purjon mjuk på medelvärme i smör och olivolja.
- Tillsätt spenaten. Låt det hela stekas ihop. Skär oliverna i mindre bitar. Tillsätt dem i stekpannan. Rör runt. Pressa färsk citron över. Smaksätt försiktigt med lite Herbamare örtsalt om du vill.
Anteckningar
Näringsinfo per portion