Närbild på röran bestående av spenat, purjolök och svarta oliver

Mickes goda spenat-purjo-oliv-röra!

Ikväll hade jag lyckan att komma hem till nylagad mat vid dukat bord – vardagslyx en tisdag mitt arbetsveckan! Menyn bestod av ugnsstekt torsk, tomat- och rödlökssallad, risoni och den här supergoda röran som Micke svängde ihop i stekpannan bestående av spenat, purjolök och svarta oliver smaksatt med olivolja, smör och citron. Mums! Insåg snabbt att den här ligger nog fint till på IF-värderingen. En helt ostajlad bild och snabb uträkning av ett ungefärligt IF-värde blev så här:

Närbild på röran bestående av spenat, purjolök och svarta oliver spenat-purjo-oliv-röra i stekpanna med en grön sked

Närbild på röran bestående av spenat, purjolök och svarta oliver

Mickes goda spenat-purjo-oliv-röra!

Passar bra till fisk och troligen till mycket annat också.
Skriv ut
Välj antal:4 portioner
Tillagningstid: 15 minuter
IF-värde/portion: 160

Ingredienser

  • 1 st purjolök
  • 2 paket spenat, färsk 1 paket = 65 g
  • 2 dl svarta oliver, urkärnade
  • 1 msk smör
  • 2 msk olivolja
  • 0,5 st citron, färsk

Instruktioner

  • Skär hela purjolöken i smala bitar. Stek purjon mjuk på medelvärme i smör och olivolja.
  • Tillsätt spenaten. Låt det hela stekas ihop. Skär oliverna i mindre bitar. Tillsätt dem i stekpannan. Rör runt. Pressa färsk citron över. Smaksätt försiktigt med lite Herbamare örtsalt om du vill.

Anteckningar

.

Näringsinfo per portion

Kalorier (kcal): 127
Fett (g): 12
Protein (g): 2
Kolhydrater (g): 5
Receptkälla: Michael Linhart

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentar




Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.