Jag älskar smörgåsar och har i alla tider mixtrat med påläggen. Det har under åren visat sig att det mesta passar rent smakmässigt riktigt bra att lägga på mackan, tycker i alla fall jag :). Med kunskapen om IF-värde får jag dock tänka till extra för att få mackan på plussidan. Genom att baka brödet glutenfritt med nötter och andra alternativa mjöl är hälften vunnet då det oftast blir IF-positivt (annars ligger dessvärre bröd på minussidan).
Här följer ett potpurri av smörgåsvarianter som jag gillar. Har du en kul smörgåskombination (som du tror är IF-positiv) som du vill dela med dig av? Skicka in den!
Müsli på mackan? Är inte det kaka på kaka så att säga? Nej, testa! En god müsli på ett krämigt pålägg blir som en krispig god krydda. Ät med kniv och gaffel, det underlättar.
Avokado är en höjdare som alternativ till smör eller ensamt pålägg. Avokado tillhör ”superboosters” och är tacksam att använda då det passar till massor.
Matjesill – mums! Så enkelt att ha en burk sill i kylen och lägga på mackan på snabblunchen.
Avo-räk-mango samt tunawrap. Den ena lite lyxigare, den andra enkel att göra med ingredienser som är lätta att alltid ha hemma.
Pålägg att inspireras av – tofuröra och stenbitsrom. Stenbitsrom, både röd och svart, tillhör också ”superboosters” och det är väl värt att det hemma i kylen (en öppnad burk är tacksamt hållbar i ett par veckor om du låter den stå kallt i kylen, längst ner är bäst).
Cecilia på IFDtabell.se
Gillar du det här inlägget? Dela det gärna här: