en smörgås med musli

Müsli på mackan och andra otippade pålägg

Jag älskar smörgåsar och har i alla tider mixtrat med påläggen. Det har under åren visat sig att det mesta passar rent smakmässigt riktigt bra att lägga på mackan, tycker i alla fall jag :). Med kunskapen om IF-värde får jag dock tänka till extra för att få mackan på plussidan. Genom att baka brödet glutenfritt med nötter och andra alternativa mjöl är hälften vunnet då det oftast blir IF-positivt (annars ligger dessvärre bröd på minussidan).

Här följer ett potpurri av smörgåsvarianter som jag gillar. Har du en kul smörgåskombination (som du tror är IF-positiv) som du vill dela med dig av? Skicka in den!

 

en smörgås med musli en smörgås med avokado

Müsli på mackan? Är inte det kaka på kaka så att säga? Nej, testa! En god müsli på ett krämigt pålägg blir som en krispig god krydda. Ät med kniv och gaffel, det underlättar.

Avokado är en höjdare som alternativ till smör eller ensamt pålägg. Avokado tillhör ”superboosters” och är tacksam att använda då det passar till massor.

smörgås med oatley spread och gurka kryddad med svartpeppar och paprikapulver Sillmacka på rosa tallrik

Matjesill – mums! Så enkelt att ha en burk sill i kylen och lägga på mackan på snabblunchen.

Räkor på smörgås med avokado och mango Tunawrap i grön skål

Avo-räk-mango samt tunawrap. Den ena lite lyxigare, den andra enkel att göra med ingredienser som är lätta att alltid ha hemma.

Tofo och bjäströra på liten tallrikredcaviar1

Pålägg att inspireras av – tofuröra och stenbitsrom. Stenbitsrom, både röd och svart, tillhör också ”superboosters” och det är väl värt att det hemma i kylen (en öppnad burk är tacksamt hållbar i ett par veckor om du låter den stå kallt i kylen, längst ner är bäst).

Cecilia på IFDtabell.se


Gillar du det här inlägget? Dela det gärna här:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.