ketchupflaska och två tomater

Nya livsmedel i IFD-tabellen & lägre värden för superkryddorna

IFD-tabellen på svenska har uppdaterats efter att IF Tracker nyligen har gjort en större uppdatering. Nu hittar du ett gäng nya livsmedel i tabellen; till exempel ketchup, osötad mandelmjölk, kokosmjölkdryck, bjäst (en riktigt höjdare!!) och wasabiärter.

Samtidigt har flera av superkryddorna fått lägre värden; till exempel gurkmeja, ingefära och cayennepeppar. Men misströsta inte, eftersom de var så galet höga tidigare är deras halverade IF-värden fortfarande bra :)!

Nya värden för 1 tsk av kryddorna:

  • Gurkmeja: 295
  • Ingefära, mald: 176
  • Ingefära, färsk: 49
  • Cayennepeppar: 189
  • Chilipulver: 50
  • Curry: 82

Superkryddornas IF-värden har minskat till följd av en justering i IF Rating-formeln som innebär att: även om kryddan är extremt potent kommer man till en punkt när kroppen ändå inte producerar mer antiinflammatoriska fördelar. Det är ungefär samma princip som att kroppen inte tar upp alla vitaminer och mineraler i maten som vi äter, biotillgängligheten är sällan 100%.

Notis! Den här uppdateringen påverkade flertalet av IF-värdena för recepten på den här sajten. Därför har samtliga receptens näringsinfo uppdaterats i enlighet med IF Tracker version 3.2, dvs den här uppdateringen, så att de stämmer per 2017-02-16.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.