SPENATSOPPA
OBS! Passar inte att göra matlåda på, spenat ska ej värmas upp en gång till.
IF-värde/portion:252
Portioner
1portioner
Tillagningstid
15min
Portioner
1portioner
Tillagningstid
15min
Ingredienser
Instruktioner
Koka ägg
  1. Koka ägg samtidigt som du gör soppan. Ägg kan kokas på många olika sätt, alla är säkerligen lika bra. Här följer ett sätt: lägg ägg i kallt vatten, låt koka upp, ta därefter tid enligt hårdkokt: 6-7 min, löskokt 3-4 min. Spola med kallt vatten när äggen kokat klart. Kokta ägg håller flera dagar i kylen. TIPS! Koka flera och ät som mellis.
Spenatsoppa
  1. Tina spenaten i kastrull på låg-medelvärme på spisen. Pudra på vetemjöl för att reda soppan. (Notis! Om du använder fiberhusk istället för vetemjöl – se punkt 3.)
  2. Häll på buljong och mjölk. Låt koka upp. Ta av från spisen. (Du som använder fiberhusk istället för vetemjöl häller på det efter uppkoket och låter det svälla i soppan några minuter innan du äter.)
  3. Smaka av med svartpeppar och örtsalt. Häll på olja. Krydda mer med andra kryddor om du vill. Servera med kokt ägg i halvor.
Näringsvärde per portion
Kalorier (kcal):277
Fett (g):17
Proteiner (g):16
Kolhydrater (g):17
Receptkälla:Cecilia på IFDtabell.se
Ett gott och nyttigt recept hämtat från IFDtabell.se. Enjoy!

Näringsinfo är beräknad med ett kokt ägg.