äppelpaj med crunch

Äppelpaj med crunch

Det här är en variant på smulpaj. Smält smöret på spisen och fyll på med övriga ingredienser direkt i kastrullen så spar du både disk och tid! Välj glutenfria havregryn så är den helt glutenfri.

Det är alltid en utmaning att få sötsaker till IF-plus, så även här. Mängden socker avgör huruvida du får ett plusvärde på pajen: inget socker alls >> PLUS (+22), lite socker >> LITET MINUS (-10).

Jag föredrar pajen med en gnutta socker i och då gärna i form av sirap som ger lite” knäckig” smak (det blir samma IF-värde vare sig du väljer strösocker eller sirap). Om du är riktigt hardcore kanske du gillar pajen helt utan socker, eller med endast lite vaniljsocker.

Äppelpaj med crunch på en tallrik 

Äppelpaj med crunch på en tallrik
Äppelpaj med crunch
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Glutenfri! Laktosfri! Snabblagad! Smält smöret och fyll på med övriga ingredienser i kastrullen så spar du både tid och disk. Välj glutenfria havregryn, om du vill ha den helt glutenfri. Laktosfri är den redan tack vare att smör inte innehåller laktos.
IF-värde/portion:-10
Portioner
6 portioner
Tillagningstid Passiv tid
15 min 25 min
Portioner
6 portioner
Tillagningstid Passiv tid
15 min 25 min
Äppelpaj med crunch på en tallrik
Äppelpaj med crunch
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Glutenfri! Laktosfri! Snabblagad! Smält smöret och fyll på med övriga ingredienser i kastrullen så spar du både tid och disk. Välj glutenfria havregryn, om du vill ha den helt glutenfri. Laktosfri är den redan tack vare att smör inte innehåller laktos.
IF-värde/portion:-10
Portioner
6 portioner
Tillagningstid Passiv tid
15 min 25 min
Portioner
6 portioner
Tillagningstid Passiv tid
15 min 25 min
Ingredienser
Portioner: portioner
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 160-175° C.
  2. Smält smöret i kastrull på spisen.
  3. Häll på rapsolja, sirap eller socker, havregryn, mandelmjöl och sojamjöl. Rör ihop till en "crunchy deg".
  4. Skala äpplena. Skiva dem och lägg i smord form. Strö kanel över äpplena.
  5. Lägg över degen och "smula in den" bland äpplena, dvs blanda ihop det hela precis så som du önskar!
  6. Grädda i ugnen på 160-175° C cirka 25 minuter tills äpplena är mjuka och smuldegen har fin färg.
Näringsinfo per portion
Kalorier (kcal):372
Fett (g):25
Proteiner (g):8
Kolhydrater (g):33
Receptkälla:Cecilia på IFDtabell.se

Näringsinfo angiven ovan avser Äppelpajen med socker, såsom angivet i receptet.

Näringsinfo för Äppelpajen UTAN socker är:

  • IF-värde +22, Kcal 344, Fett 25 g, Protein 8 g, Kolhydrater 25 g.

Näringsinfo för bara crunchy degen UTAN socker är:

  • IF-värde +37, Kcal 304, Fett 25 g, Protein 8 g, Kolhydrater 15 g.

Näringsinfo för bara crunchy degen MED socker är:

  • IF-värde +5, Kcal 332, Fett 25 g, Protein 8 g, Kolhydrater 22 g.

(Smörjning av formen liksom eventuella tillbehör såsom kvarg, yoghurt, vaniljsås är ej medräknade i näringsinformationen.)      

Dela det här receptet

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

tre × 5 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.