Ärtguacamole

Guacamole eller hummus – ibland är gränsen hårfin. Den här röran passar till en hel del. Ärtorna ger den en god sötma. Till matsäcken passar den också bra! Testa den med ett rågbröd, typ finska rallarhalvor. Ta då med guacamolen i en låda och bre brödet när det är dags att äta.

blåvit skål med ärtguacamole en vit skål med gröna ärtor en halv uppskuren avokado på vit bricka

Ärtguacamole

Skriv ut
Välj antal:5 dl
Tillagningstid: 15 minuter
IF-värde/portion: 155

Ingredienser

  • 2 st avokado
  • 5 dl gröna ärter 1 dl = 60 g, 5 dl = 300 g
  • 1 msk gräddfil
  • 2 msk olivolja
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 5 stänk grön tabasco
  • salt

Instruktioner

  • Dela avokadorna, ta ur kärnan och gröp ur fruktköttet. Koka upp ärtorna (om de är frysta), ta av från spisen, häll på 1-2 dl kallt vatten och låt stå 5 min, häll av vattnet.
  • Mixa eller mosa ärter, avokado, gräddfil och olivolja grovt.
  • Riv ner vitlöken och rör om. Smaka av med salt och tabasco.
  • Ät som tillbehör till vad du vill. Passar bland annat till fisk och stark korv.

Anteckningar

Näringsinfo är beräknad på att 5 dl räcker till 4 personer.
Som del av en större rätt bör 5 dl räcka till 8 personer. I så fall hamnar IF-värdet på 77, Kcal på 114, Fett 9 g, Protein 3 g och Kolhydrater 8 g.

Näringsinfo per portion

Kalorier (kcal): 228
Fett (g): 17
Protein (g): 5
Kolhydrater (g): 16
Receptkälla: Tina Nordström från boken "Tina - Hur du enkelt lagar min allra godaste mat" (sid 252)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentar




Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.