Avo-räk-mango-ceviche på smörgås

Avo-Räk-Mango ”snabbceviche”

Den här enkla blandningen – som du kan kalla för ”fuskceviche”, röra eller salsa – slänger du ihop på några minuter. Den passar perfekt som del i en buffé eller som förrätt i liten skål eller på en rågsmörgås.

Avo-räk-mango-ceviche på smörgås

Avo-räk-mango-ceviche på smörgås

Avo-Räk-Mango "snabbceviche"

Skriv ut
Välj antal:4 portioner
Tillagningstid: 10 minuter
IF-värde/portion: 213

Ingredienser

  • 120 g skalade räkor
  • 2 st avokado
  • 2 dl mango, tärnad färsk eller fryst
  • 1 st rödlök
  • 2 msk citronsaft pressad citron
  • 2 msk oliv- eller rapsolja
  • 1 kruka koriander färsk
  • örtsalt och svartpeppar

Instruktioner

  • Den korta versionen är: Blanda ihop allt och smaksätt med örtsalt och svartpeppar. Klart!
  • Den längre versionen lyder: Tärna avokado och mango. Hacka rödlök. Blanda ihop räkor, avokado, mango och lök. Klipp över färsk koriander. Häll över citronsaft och olja. Blanda ihop allt. Smaksätt med örtsalt och svartpeppar.
  • Servera i portionsskålar som förrätt, på smörgås (gärna danskt rågbröd!) eller låt var och en ta själv från en större skål som en salsa.

Anteckningar

Om du vill minska portionerna och göra den lite lättare kan du använda en avokado till fyra portioner. Näringsvärdena blir då istället:
IF-värde 180
Kcal 202, Fett 15 g, Proteiner 7 g, Kolhydrater 12 g

Näringsinfo per portion

Kalorier (kcal): 283
Fett (g): 22
Protein (g): 8
Kolhydrater (g): 16
Receptkälla: Cecilia på IFDtabell.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentar




Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.