Den här enkla blandningen – som du kan kalla för ”fuskceviche”, röra eller salsa – slänger du ihop på några minuter. Den passar perfekt som del i en buffé eller som förrätt i liten skål eller på en rågsmörgås.
Avo-Räk-Mango "snabbceviche"
Ingredienser
- 120 g skalade räkor
- 2 st avokado
- 2 dl mango, tärnad färsk eller fryst
- 1 st rödlök
- 2 msk citronsaft pressad citron
- 2 msk oliv- eller rapsolja
- 1 kruka koriander färsk
- örtsalt och svartpeppar
Instruktioner
- Den korta versionen är: Blanda ihop allt och smaksätt med örtsalt och svartpeppar. Klart!
- Den längre versionen lyder: Tärna avokado och mango. Hacka rödlök. Blanda ihop räkor, avokado, mango och lök. Klipp över färsk koriander. Häll över citronsaft och olja. Blanda ihop allt. Smaksätt med örtsalt och svartpeppar.
- Servera i portionsskålar som förrätt, på smörgås (gärna danskt rågbröd!) eller låt var och en ta själv från en större skål som en salsa.
Anteckningar
Näringsinfo per portion