Avokado, ägg & potatis med morotsvinägrett & parmesan

En riktigt god somrig sallad!

Sallad på fat

Sallad på fat
Avokado, ägg & potatis med morotsvinägrett & parmesan
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
IF-värde/portion:248
Portioner
4 portioner
Tillagningstid
30 min
Portioner
4 portioner
Tillagningstid
30 min
Sallad på fat
Avokado, ägg & potatis med morotsvinägrett & parmesan
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
IF-värde/portion:248
Portioner
4 portioner
Tillagningstid
30 min
Portioner
4 portioner
Tillagningstid
30 min
Ingredienser
Morotsvinägrett
Portioner: portioner
Instruktioner
  1. MOROTSVINÄGRETT: Dela moroten i bitar och koka i den angivna mängden vatten i ca 5-10 min. Mixa kokvattnet med morötter, äppelcidervinäger, dragon eller basilika och honung. Tillsätt oljan i en fin stråle under mixningen. Smaka av med salt och peppar.
  2. SALLAD: Arrangera salladen på ett stort fat. Lägg spenaten i botten. Skeda ur avokadon, dela äggen, skiva potatisen och lägg på spenaten tillsammans med hackad bladpersilja, citronsaft och citronskal. Lägg på tomathalvor och skivad rödlök. Toppa med parmesan, oliver och rostade frön.
  3. Häll morotsvinägretten över salladen. Serveras som enskild rätt eller till exempel med rökt makrill, rökt sik, röding eller fläskkotlett.
Näringsinfo per portion
Kalorier (kcal):727
Fett (g):63
Proteiner (g):16
Kolhydrater (g):32
Receptkälla:Boken "Maten som botar" av Per Ove Lind (sid 112)

Näringsinfo bara salladen utan morotsvinägretten

IF-värde: 56

Kcal: 392

Fett (g): 28

Protein (g): 16

Kolhydrat (g): 26

Dela det här receptet

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

1 + fem =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.