Avokadorisotto (veg eller med valfritt protein)
Servera som det är eller med ett par skivor fisk eller fågel. 
IF-värde/portion:49
Portioner
4portioner
Tillagningstid
25min
Portioner
4portioner
Tillagningstid
25min
Ingredienser
Instruktioner
Ris – sätt på spisen först
  1. Skölj riset i vatten. Lägg i kastrull med buljongen. Koka upp och låt sjuda under lock i 20 min. Ta av från spisen, låt svälla i ytterligare 5 min.
Tomatsås – görs när riset kokar
  1. Skala lök och vitlök. Skär i mindre bitar. Värm olivolja på medelvärme i kastrull på spisen. Fräs lök och vitlök mjuka i oljan, utan att de tar färg.
  2. Rör i tomatkross, örtsalt, basilika och peppar. Låt såsen koka i några minuter.
  3. Dela och kärna ur avokado. Skär i bitar och blanda ner dem i tomatsåsen.
Blanda ihop!
  1. Blanda ihop riset med tomatsåsen genom att hälla riset i tomatsåsen, eller tomatsåsen i riset. Vilket som går bra!
  2. Servera som det är, eller med valfritt tillbehör såsom fisk (passar mycket bra), fågel (går också bra) och/eller grönsallad.
Näringsvärde per portion
Kalorier (kcal):452
Fett (g):22
Proteiner (g):8
Kolhydrater (g):59
Receptkälla:Cecilia på IFDtabell.se
Ett gott och nyttigt recept hämtat från IFDtabell.se. Enjoy!

.