Närbild av två plättar på en tallrik pimpad med nötter och koriander

Chiaplättar med spenat och banan

Det här receptet kom till en söndagsmorgon då jag hade förberett chiapudding till frukost. Men chiapudding kändes inget kul – jag ville få mer känsla av brunch, det var ju ändå söndagsmorgon 🙂

Så jag körde en ”man tager vad man haver” och slängde i ägg, banan, spenat och sojamjöl. Det blev riktigt gott! Så här kommer receptet.

Närbild av två plättar på en tallrik pimpad med nötter och koriander

Närbild av två plättar på en tallrik pimpad med nötter och koriander

Chiaplättar med spenat och banan

Skriv ut
Välj antal:1 portion
Tillagningstid: 10 minuter
IF-värde/portion: 4

Ingredienser

  • 1 msk chiafrön
  • 1 dl mandelmjölk eller annan valfri vätska
  • 1 st ägg
  • 0,5 st banan riven
  • 3 msk sojamjöl eller annat valfritt mjöl
  • 15 g färsk spenat

Instruktioner

  • Blanda chiafrön och mandelmjölk och låt det svälla i minst 10 min. Det kan med fördel stå och svälla hela natten. Smaksätt gärna med kardemumma eller kanel.
  • Blanda i ägg, riven banan och sojamjöl. Rör ihop det hela. Tillsätt sedan spenaten.
  • Stek några min på medelvärme på vardera sidan, gärna i ghee, smör eller rapsolja.

Anteckningar

1 portion ger tre plättar. Näringsinfo är beräknad såsom receptet ovan är skrivet. IF-värdet ökar om du väljer mandel- eller hasselnötsmjöl istället för sojamjöl.

Näringsinfo per portion

Kalorier (kcal): 260
Fett (g): 12
Protein (g): 18
Kolhydrater (g): 21
Receptkälla: Cecilia på IFDtabell.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentar




Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.