Chili Con Carne elr Chili Sin Carne med Sojafärs
Färskvaror att köpa: KÖTTFÄRS, PAPRIKOR. Färskvaror som kan finnas hemma: GUL LÖK, VITLÖK. (Övriga ingredienser kan du ha i skafferiet.)
IF-värde/portion:195
Portioner
4portioner
Tillagningstid
20min
Portioner
4portioner
Tillagningstid
20min
Ingredienser
Instruktioner
  1. Skala och hacka vitlök och gul lök. Fräs löken mjuk på medelvärme i oljan i en gryta eller stekpanna.
  2. Tillsätt köttfärsen, eller sojafärsen. Pressa ner köttfärsen med gaffel eller träslev i takt med att den bryns så att den förblir grynig och inte steks till klumpar.
  3. Skär paprikan i bitar. Tillsätt paprika och resten av ingredienserna ner till mejram. Låt koka ihop och puttra i några minuter.
  4. Smaka av med svartpeppar och eventuellt salt. Buljongen ger fin sälta och det är inte nödvändigt att salta ytterligare.
  5. Servera som det är, gärna tillsammans med en sallad eller något annat grönt. (Du kan även servera ris eller bröd till, men det är inte nödvändigt för att göra måltiden komplett och det drar ner IF-värdet.)
Näringsvärde per portion
Kalorier (kcal):600
Fett (g):25
Proteiner (g):54
Kolhydrater (g):42
Receptkälla:Tasteline.com (med liten modifiering av Cecilia på IFDtabell.se)
Ett gott och nyttigt recept hämtat från IFDtabell.se. Enjoy!

Näringsinfo angiven ovan avser Chili Con Carne med “köttfärs 90% (10% fett)”.

Näringsinfo Chili Sin Carne, med sojafärs:

IF-värde 202, Kcal 536, Fett 18 g, Protein 35 g, Kolhydrater 64 g.