Chokladyoghurt med apelsin

Variera frukosten med en smarrig chokladyoghurt på avokado med apelsin. Enkelt att göra, lyxigt gott att äta!

Avokado, choklad och apelsin ihop – det kan bara bli gott, tänkte jag när jag mixade ihop den här choklad”yoghurten” som intogs till frukost. Och JA, det blev gott – tycker jag :). Testa och se, vad tycker du?

Vit tallrik med chokladyoghurt och apelsin

 

Vit tallrik med chokladyoghurt och apelsin
Chokladyoghurt med apelsin
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
IF-värde/portion:50
Portioner
1 portion
Tillagningstid
5-10 min
Portioner
1 portion
Tillagningstid
5-10 min
Vit tallrik med chokladyoghurt och apelsin
Chokladyoghurt med apelsin
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
IF-värde/portion:50
Portioner
1 portion
Tillagningstid
5-10 min
Portioner
1 portion
Tillagningstid
5-10 min
Ingredienser
Portioner: portion
Instruktioner
  1. Mixa ihop avokado, kakao, mandelmjölk och honung. Späd med mandelmjölk till önskad konsistens.
  2. Skala och skär en apelsin i bitar. Lägg apelsin och chokladyoghurten på tallrik. Klar att äta!
  3. Toppa gärna. Tips på topping: 2 msk hasselnötter, 1 msk bjäst, 1 tsk linfrön och gärna en grön krydda på toppen så blir det extra vackert.
Näringsinfo per portion
Kalorier (kcal):200
Fett (g):13
Proteiner (g):4
Kolhydrater (g):24
Receptkälla:Cecilia på IFDtabell.se

Näringsinfo med topping 2 msk hasselnötter, 1 msk bjäst, 1 tsk linfrön:

IF +280, Kcal 370, Fett 25 g, Protein 12 g, Kolhydrater 32 g

Dela det här receptet

2 comments

  • Lennart Thol

    Lyxig frukost mkt gott…
    Jag har en fråga om ekologisk kallpressad kokosolja
    Min intuition säger mig att den inte är inflammationsdrivande,
    men enligt IF värdet så är den inflammatorisk.
    Önskar Din åsikt

    • Cecilia (admin)

      Hej Lennart, Baserat på IF-ratingen bedömer jag den som inflammatorisk samtidigt som den nog har en del bra egenskaper vilket gör att den – som så mycken annan mat – inte behöver uteslutas helt, utan kan med fördel konsumeras i lagom mängder. Jag använder den själv flera ggr i veckan som stekolja till exempel, eftersom jag uppskattar dess värmetålighet.
      >>Se även den här bloggen där jag skriver om kokosolja: https://ifdtabell.se/kokosolja-bra-eller-daligt/

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

3 × 2 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.