Happy Food’s Supersallad

Bild på boken Happy Food: om hur mat och lycka hänger ihopHär kommer ett recept ur boken “Happy Food: om hur mat och lycka hänger ihop” skriven av Niklas Ekstedt och Henrik Ennart. Receptet heter i sin helhet Supersallad med bönor, korn, jordärtskocka och äpple. Salladen innehåller en bredd av olika slags fibrer som tillsammans bidrar med superbränsle till tarmbakterierna.

Från IF-perspektiv är det förvånansvärt nog bara hasselnötterna och olivoljan som bidrar med äkta plusvärden. Men underskatta inte matvaror som ligger strax under noll, tillsammans med t ex välgörande olja blir resultatet jättebra för kroppen!

Receptet publicerades i MatHems kundtidning i mars 2018 och du kan se det härmathem.se med bild.

Bokbild: pressbild från Bookmark förlag

hjärta i klippt häck med texten bild saknas
Happy Food's Supersallad
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
IF-värde/portion:65
Portioner
4 portioner
Tillagningstid Passiv tid
50 min 30 min
Portioner
4 portioner
Tillagningstid Passiv tid
50 min 30 min
hjärta i klippt häck med texten bild saknas
Happy Food's Supersallad
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
IF-värde/portion:65
Portioner
4 portioner
Tillagningstid Passiv tid
50 min 30 min
Portioner
4 portioner
Tillagningstid Passiv tid
50 min 30 min
Ingredienser
Portioner: portioner
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 180° C.
  2. Tvätta och dela jordärtskockorna på längden. Klyfta champinjonerna.
  3. Lägg jordärtskockor och champinjoner i en ugnsfast form med timjan och häll på 2 msk olivolja och salt. Ställ in i ugnen och tillaga i 30 min, eller tills jordärtskockorna nästan är mjuka i mitten.
  4. Klyfta äpplet och lägg i samma ugnsform. Fortsätt rosta i 10 min till.
  5. Blanda bönor och korn med vinäger och resterande olja. Smaksätt med salt och svartpeppar.
  6. Toppa med rostade grönsaker, bondbönor, hasselnötter och tranbär.
Näringsinfo per portion
Kalorier (kcal):400
Fett (g):26
Proteiner (g):7
Kolhydrater (g):36
Receptkälla:Niklas Ekstedt i boken Happy Food av N. Ekstedt och H. Ennart (2017)

.

Dela det här receptet

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

tre × 5 =

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.