Happy Food’s Supersallad
IF-värde/portion:65
Portioner
4portioner
Tillagningstid Passiv tid
50min 30min
Portioner
4portioner
Tillagningstid Passiv tid
50min 30min
Ingredienser
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 180° C.
  2. Tvätta och dela jordärtskockorna på längden. Klyfta champinjonerna.
  3. Lägg jordärtskockor och champinjoner i en ugnsfast form med timjan och häll på 2 msk olivolja och salt. Ställ in i ugnen och tillaga i 30 min, eller tills jordärtskockorna nästan är mjuka i mitten.
  4. Klyfta äpplet och lägg i samma ugnsform. Fortsätt rosta i 10 min till.
  5. Blanda bönor och korn med vinäger och resterande olja. Smaksätt med salt och svartpeppar.
  6. Toppa med rostade grönsaker, bondbönor, hasselnötter och tranbär.
Näringsvärde per portion
Kalorier (kcal):400
Fett (g):26
Proteiner (g):7
Kolhydrater (g):36
Receptkälla:Niklas Ekstedt i boken Happy Food av N. Ekstedt och H. Ennart (2017)
Ett gott och nyttigt recept hämtat från IFDtabell.se. Enjoy!

.