Hasselnötsbröd

Boken Friendly Food av Hanna Göransson har många spännande recept på mat utan gluten, socker och mjölk. Nu är dessvärre inte all gluten- och laktosfri mat boostande by default så jag har gjort några modifieringar för att få upp IF-värdet på plussidan. Men det är helt okej att baka detta recept enligt Hannas original på sid 24 i boken och ta det lilla minusvärde som blir på IF, om du vill. Det är ju totalen som bör blir minst +50 per dag 🙂

Det jag verkligen gillar med Hanna Göranssons bok “Friendly Food” är att hon anger massor av alternativ till ingredienserna. Om du inte har ett mjöl hemma är det bara att testa med ett annat, fantasin och innehållet i skafferiet sätter gränserna.

Hasselnötsbröd på tallrik

Hasselnötsbröd på tallrik
Hasselnötsbröd
Votes: 2
Betyg: 4.5
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
IF-värde/portion:21
Portioner
10 skivor
Tillagningstid Passiv tid
10 min 50 min
Portioner
10 skivor
Tillagningstid Passiv tid
10 min 50 min
Hasselnötsbröd på tallrik
Hasselnötsbröd
Votes: 2
Betyg: 4.5
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
IF-värde/portion:21
Portioner
10 skivor
Tillagningstid Passiv tid
10 min 50 min
Portioner
10 skivor
Tillagningstid Passiv tid
10 min 50 min
Ingredienser
Portioner: skivor
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 200º C.
  2. Blanda alla torra ingredienser i en skål.
  3. Häll i ägg, mjölk och olja. Blanda väl.
  4. Grädda 50-60 min i mitten av ugnen. Låt svalna på galler innan servering.
Näringsinfo per portion
Kalorier (kcal):102
Fett (g):7
Proteiner (g):5
Kolhydrater (g):7
Receptkälla:Hanna Göransson från boken "Friendly Food" sid 24 med lite modifiering av Cecilia på IFDtabell.se

Näringsinfo är beräknad på att det blir 10 st bitar på en limpa, samt på ingredienserna ovan med grahamsmjöl, äggvitor, sojamjölk och rapsolja.

Dela det här receptet

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

tre + fjorton =