Kyckling i ugn med tomater

En brun gratängform med kyckling o tomaterKycklinglårfilé är saftigt och gott! Givetvis kan du göra det här receptet med andra bitar av kycklingen, eller med kalkonfilé, om du vill.

Bilden är dessvärre inte den bästa, men det blev den bästa av alla dåliga. I förgrunden ligger en quornfilé för vegetarianen i familjen.

En brun gratängform med kyckling o tomater
Kyckling i ugn med tomater
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
IF-värde/portion:30
Portioner
4 portioner
Tillagningstid
40 min
Portioner
4 portioner
Tillagningstid
40 min
En brun gratängform med kyckling o tomater
Kyckling i ugn med tomater
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
IF-värde/portion:30
Portioner
4 portioner
Tillagningstid
40 min
Portioner
4 portioner
Tillagningstid
40 min
Ingredienser
Portioner: portioner
Instruktioner
  1. Sätt på ugnen på 200° C.
  2. Tvätta potatisen. Koka den nästan mjuk i saltat vatten (ca 8-12 min).
  3. Skala och skiva vitlöken. Putsa och halvera kycklingfiléerna.
  4. Bryn kycklingen i olivolja. Låt vitlöken fräsa med på slutet. Krydda med salt och peppar.
  5. Skala och skär gula löken i klyftor. Skär potatisen i mindre bitar om du vill.
  6. Lägg kyckling, lök, potatis och tomater i en ugnssäker form. Repa bladen från oreganon och strö på. Krydda med salt och peppar. Ringla över olivolja och vinäger. Häll över vin eller buljong.
  7. Tillaga mitt i ugnen ca 15 min tills kycklingens innertemperatur är 70° C.
  8. Servera med en grönsallad.
Näringsinfo per portion
Kalorier (kcal):598
Fett (g):29
Proteiner (g):35
Kolhydrater (g):49
Receptkälla:Boken "Köp hem fem" utgiven av tidningen "Allt om mat" (sid 238)

Mindre modifieringar är gjorda på originalreceptet för att lyfta det till ett positivt IF-värde.

Dela det här receptet

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

5 × 1 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.