Majsfritters

Enkla goda fritters, eller snarare plättar, som passar utmärkt ihop med bön- och avokadosalsa som presenteras i eget recept.

Två majsfritters med bönsalsa toppad med färsk koriander på en vit tallrik i närbild Fyra majsfritters i en stekpanna

Josefine Elgquist står bakom detta recept som är publicerat i Ica Buffé nr 2/2018 i kategorin prisvärt.

 

Två majsfritters med bönsalsa toppad med färsk koriander på en vit tallrik i närbild
Majsfritters
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
IF-värde/portion:142
Portioner
2 personer
Tillagningstid Passiv tid
20 min 10 min
Portioner
2 personer
Tillagningstid Passiv tid
20 min 10 min
Två majsfritters med bönsalsa toppad med färsk koriander på en vit tallrik i närbild
Majsfritters
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
IF-värde/portion:142
Portioner
2 personer
Tillagningstid Passiv tid
20 min 10 min
Portioner
2 personer
Tillagningstid Passiv tid
20 min 10 min
Ingredienser
Portioner: personer
Instruktioner
  1. Skala och finhacka vitlöken. Mixa ihop hälften till 3/4 av majsen med vitlök, grönkål, ägg, rapsolja, salt och peppar. Det behöver inte bli helt slätt.
  2. Blanda i mjöl, bakpulver och resten av majsen. Låt svälla i 10 minuter.
    Smeten till majsfritters i en grå bunke
  3. Stek 4-6 plättar på medelvärme i rapsolja (eller kokosolja) i ca 2 min per sida.
    Fyra majsfritters i en stekpanna
  4. Servera med bönsalsa, grönsallad och limeklyftor om du vill och toppa med färsk koriander.
    Två fritters på en vit tallrik med bönsalsa
Näringsinfo per portion
Kalorier (kcal):280
Fett (g):18
Proteiner (g):8
Kolhydrater (g):27
Receptkälla:Josefine Elgquist publicerad i Ica Buffé nr 2/2018

.

Dela det här receptet

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

1 × 3 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.