Mandelmjöl är bästa mjölvalet för att lyfta pannkakor, plättar och våfflor till IF-plusvärde. Dessa små tjocka pannkakor passar lika bra till frukost, som förrätt eller huvudrätt. Låt tillbehören avgöra hur du vill äta dem.
Originalrecept och tillhörande bild ser du här.
- 2 st ägg
- 1 dl mandelmjölk
- 1,5 dl mandelmjöl
- 2 tsk bakpulver
- rapsolja eller kokosolja till stekning
Vispa ägg och mandelmjölk.
Blanda de torra ingredienserna och vispa ner äggblandningen i dem.
Grädda cirka 8 st små tjocka pannkakor i kokos- eller rapsolja.
Näringsinfo per pannkaka, cirka: IF 7, Kcal 75, Fett 6 g, Protein 4 g, Kolhydrat 2 g (beräknat på att det blir 8 pannkakor av grundreceptet).
Samtliga IF-värden är beräknade utan stekfettet. Bäst värde får du med rapsolja, men se då till att bara steka pannkakorna på medelvärme.
Serverat med lax och avokado: IF 230, Kcal 520, Fett 42 g, Protein 26 g, Kolhydrat 17 g (beräknat med 50 g lax och 0,5 st avokado per portion och när grundreceptet på pannkakorna delas på två portioner).
Serverat med 1 msk honung/portion: IF -51, Kcal 365, Fett 25 g, Protein 15 g, Kolhydrat 26 g (beräknat på att grundreceptet delas på två portioner och serveras med honung).
Näringsinfo per portion
Kalorier (kcal): 300
Fett (g): 25
Protein (g): 15
Kolhydrater (g): 9
Receptkälla: Femina nr 3, 2016 av Diana Dontsova