Mickes goda spenat-purjo-oliv-röra!

Ikväll hade jag lyckan att komma hem till nylagad mat vid dukat bord – vardagslyx en tisdag mitt arbetsveckan! Menyn bestod av ugnsstekt torsk, tomat- och rödlökssallad, risoni och den här supergoda röran som Micke svängde ihop i stekpannan bestående av spenat, purjolök och svarta oliver smaksatt med olivolja, smör och citron. Mums! Insåg snabbt att den här ligger nog fint till på IF-värderingen. En helt ostajlad bild och snabb uträkning av ett ungefärligt IF-värde blev så här:

Närbild på röran bestående av spenat, purjolök och svarta oliver spenat-purjo-oliv-röra i stekpanna med en grön sked

Närbild på röran bestående av spenat, purjolök och svarta oliver
Mickes goda spenat-purjo-oliv-röra!
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Passar bra till fisk och troligen till mycket annat också.
IF-värde/portion:160
Portioner
4 portioner
Tillagningstid
15 min
Portioner
4 portioner
Tillagningstid
15 min
Närbild på röran bestående av spenat, purjolök och svarta oliver
Mickes goda spenat-purjo-oliv-röra!
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Passar bra till fisk och troligen till mycket annat också.
IF-värde/portion:160
Portioner
4 portioner
Tillagningstid
15 min
Portioner
4 portioner
Tillagningstid
15 min
Ingredienser
Portioner: portioner
Instruktioner
  1. Skär hela purjolöken i smala bitar. Stek purjon mjuk på medelvärme i smör och olivolja.
  2. Tillsätt spenaten. Låt det hela stekas ihop. Skär oliverna i mindre bitar. Tillsätt dem i stekpannan. Rör runt. Pressa färsk citron över. Smaksätt försiktigt med lite Herbamare örtsalt om du vill.
Näringsinfo per portion
Kalorier (kcal):127
Fett (g):12
Proteiner (g):2
Kolhydrater (g):5
Receptkälla:Michael Linhart

.

Dela det här receptet

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

3 × tre =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.