Pannkakor på havre, mandel & soja

Gluten- och laktosfria pannkakor kan varieras i det oändliga med alternativa mjöl och mylk, som växtmjölk numer kallas för. Alla hamnar dock inte så självklart på IF-plus eftersom de flesta mjöl dessvärre bidrar med IF-minus.

I detta recept är det slutligen rapsoljan som bidrar till det lilla plusset. Alltid något! Annars är mandelmjöl en given vinnare bland alternativmjöl för dig som jagar IF-plusvärden i plättarna, pannkakorna och våfflorna.

Stekta pannkakor i hög på vit tallrik med text Bild saknas
Pannkakor på havre, mandel & soja
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
2 portioner kan likväl bli en rejäl portion för den hungrige.
IF-värde/portion:12
Portioner
2 portioner
Portioner
2 portioner
Stekta pannkakor i hög på vit tallrik med text Bild saknas
Pannkakor på havre, mandel & soja
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
2 portioner kan likväl bli en rejäl portion för den hungrige.
IF-värde/portion:12
Portioner
2 portioner
Portioner
2 portioner
Ingredienser
Portioner: portioner
Instruktioner
  1. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
  2. Tillsätt sojamjölken och vispa ihop till en tjock smet.
  3. Knäck i ägget och häll på äggvitan. Vispa ihop till en smet. Rör i rapsoljan.
  4. Steg på medelvärme i torr panna (tillsätt lite rapsolja eller annat valfritt fett om det inte går).
  5. Servera gärna med IF-boosters, tex en spenatsallad eller med tonfiskröra.
Näringsinfo per portion
Kalorier (kcal):370
Fett (g):23
Proteiner (g):20
Kolhydrater (g):25
Receptkälla:Cecilia på IFDtabell.se

.

Dela det här receptet

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

8 + åtta =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.