Raketröra – eller tonfiskröra med rödlök
Här har vi räknat med en burk tonfisk på två personer. Det är lagom när du äter röran på macka och kanske tillsammans med avokado eller något annat gott. Annars kan man lätt mumsa i sig en sats själv med lättare tillbehör, tex i salladsblad som en wrap.
IF-värde/portion:230
Portioner
2portioner
Tillagningstid
5min
Portioner
2portioner
Tillagningstid
5min
Ingredienser
Instruktioner
  1. Skala rödlöken. Kör den i mixer eller minihackare om du har så att den blir superfinhackad.
  2. Blanda ihop rödlökshacket med hela burken tonfisk och majonnäs. Inkludera vattnet med tonfisken också om du gillar en kladdig röra.
  3. Smaksätt med valfria kryddor.
  4. Servera som du vill, t ex i wrapbröd, i salladsblad eller på annat bröd. Det blir extra gott att grunda med ett rejält lager avokado och sen lägga på tonfiskröran.
Näringsvärde per portion
Kalorier (kcal):160
Fett (g):10
Proteiner (g):15
Kolhydrater (g):4
Receptkälla:Cecilia på IFDtabell.se
Ett gott och nyttigt recept hämtat från IFDtabell.se. Enjoy!

Näringsinfo är beräknad när en sats delas på två. Äter du allt själv blir det dubbla värden; IF 460, kcal 320, fett 20 g, protein 30 g, kolhydrat 7 g – som du ser: bara mer supernäring och fortfarande med god marginal inom vad som får anses vara en normalportion mat 🙂