Rostad sötpotatissallad med kräftstjärtar

Här är ett passande recept i augusti månads kräfttider! Å andra sidan fungerar det utmärkt året runt med kräftstjärtar i lake på burk. Receptet kommer från tidningen Allers nr 33/2015 skrivet av matredaktör Sandra Palmqvist.

Sötpotatissallad i skål Närbild på sötpotatissallad

I tidningen är portionerna angivna till 6 pers, men jag och min man smaskade i oss hela laddningen på oss 2 personer som huvudrätt (vi blev rejält mätta!). Därför har jag helt enkelt valt att ange att mängden räcker till 2 personer och det är på detta den angivna näringsinformationen är beräknad.

(Om du har salladen som en del i en buffé kan 6 personer möjligen stämma. För att få fram rätt ungefärliga näringsvärden då dividerar du de angivna näringsvärdena i receptet med 3 så blir det rätt.)

Närbild på sötpotatissallad
Rostad sötpotatissallad med kräftstjärtar
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
IF-värde/portion:52
Portioner
2 personer
Tillagningstid
50 min
Portioner
2 personer
Tillagningstid
50 min
Närbild på sötpotatissallad
Rostad sötpotatissallad med kräftstjärtar
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
IF-värde/portion:52
Portioner
2 personer
Tillagningstid
50 min
Portioner
2 personer
Tillagningstid
50 min
Ingredienser
Portioner: personer
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 225°. Låt kräftorna rinna av.
  2. Skölj och skala sötpotatisen. Skär i kuber ca 2x2x2 cm, lägg i en ugnsfast form. Ringa olivolja över. Krydda med salt och peppar. Rör runt, blanda väl.
  3. Rosta i ugnen ca 30 min. Känn med sticka så att sötpotatisen är mjuk utan att vara mosig.
  4. Koka upp lite lättsaltat vatten och blanchera bönorna i 3-4 min. De ska vara knapriga. Tips! Använd så lite vatten som möjligt för att spara på näringsämnena i bönorna. Du kan med fördel återanvända bönvattnet i något annat :).
  5. Blanda försiktigt ihop sötpotatis, haricots verts, kräftstjärtar och ruccola. Peppra med pepparkvarn.
  6. Servera som det är. Naturell yoghurt passar också fint till.
Näringsinfo per portion
Kalorier (kcal):483
Fett (g):16
Proteiner (g):20
Kolhydrater (g):67
Receptkälla:Allers nr 33/2015

.

Dela det här receptet

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

tolv + sjutton =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.