Närbild på sötpotatissallad

Rostad sötpotatissallad med kräftstjärtar

Här är ett passande recept i augusti månads kräfttider! Å andra sidan fungerar det utmärkt året runt med kräftstjärtar i lake på burk. Receptet kommer från tidningen Allers nr 33/2015 skrivet av matredaktör Sandra Palmqvist.

Sötpotatissallad i skål Närbild på sötpotatissallad

I tidningen är portionerna angivna till 6 pers, men jag och min man smaskade i oss hela laddningen på oss 2 personer som huvudrätt (vi blev rejält mätta!). Därför har jag helt enkelt valt att ange att mängden räcker till 2 personer och det är på detta den angivna näringsinformationen är beräknad.

(Om du har salladen som en del i en buffé kan 6 personer möjligen stämma. För att få fram rätt ungefärliga näringsvärden då dividerar du de angivna näringsvärdena i receptet med 3 så blir det rätt.)

Närbild på sötpotatissallad

Rostad sötpotatissallad med kräftstjärtar

Skriv ut
Välj antal:2 personer
Tillagningstid: 50 minuter
IF-värde/portion: 52

Ingredienser

  • 150 g kräftstjärtar i lake eller färska
  • 800 g sötpotatis
  • 2 msk olivolja
  • salt och svartpeppar
  • 100 g haricots verts
  • 50 g ruccola

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 225°. Låt kräftorna rinna av.
  • Skölj och skala sötpotatisen. Skär i kuber ca 2x2x2 cm, lägg i en ugnsfast form. Ringa olivolja över. Krydda med salt och peppar. Rör runt, blanda väl.
  • Rosta i ugnen ca 30 min. Känn med sticka så att sötpotatisen är mjuk utan att vara mosig.
  • Koka upp lite lättsaltat vatten och blanchera bönorna i 3-4 min. De ska vara knapriga. Tips! Använd så lite vatten som möjligt för att spara på näringsämnena i bönorna. Du kan med fördel återanvända bönvattnet i något annat :).
  • Blanda försiktigt ihop sötpotatis, haricots verts, kräftstjärtar och ruccola. Peppra med pepparkvarn.
  • Servera som det är. Naturell yoghurt passar också fint till.

Anteckningar

.

Näringsinfo per portion

Kalorier (kcal): 483
Fett (g): 16
Protein (g): 20
Kolhydrater (g): 67
Receptkälla: Allers nr 33/2015

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentar




Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.