Tjocka plättar
En sats ger mellan 12 och 16 plättar, dvs 3-4 st per portion. Plättarna kan även ätas som alternativ till smörgås dagen efter.
IF-värde/portion:21
Portioner
4portioner
Tillagningstid
30min
Portioner
4portioner
Tillagningstid
30min
Ingredienser
Plättar
Bärsylt på färska bär
Instruktioner
Plättar
  1. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Blanda väl.
  1. Tillsätt mjölk, ägg, agavesirap och olja. Vispa ihop allt till en tjock smet.
  2. Klicka ut plättar i en stekpanna med en liten slev. Varje plätt ska vara ca 6-8 cm i diameter och du får troligen plats med ca fyra plättar i en stor stekpanna. Grädda plättarna på medelvärme i 1-2 min på vardera sidan, lite längre på den första sidan än den andra.
Bärsylt på färska bär
  1. Mixa bären med agavesirap eller honung. Smaksätt med kardemumma om du vill. Servera till plättarna.
Näringsvärde per portion
Kalorier (kcal):500
Fett (g):32
Proteiner (g):20
Kolhydrater (g):38
Receptkälla:Cecilia på IFDtabell.se
Ett gott och nyttigt recept hämtat från IFDtabell.se. Enjoy!

Näringsinfon avser endast plättarna. Syltens IF-värde ligger på -22/portion och zucchinisalladens på +71/portion. Kom ihåg att det endast är ungefärliga värden.